Interaktiv skrivtavla har många möjligheter

En interaktiv skrivtavla kan väcka elevernas intresse. De är digitala infödingar och hanterar skärmar och andra digitala hjälpmedel på ett naturligt sätt.

En interaktiv skrivtavla kan revolutionera ditt klassrum. Det låter kanske som en överdrift, men en interaktiv skrivtavla är verkligen användbar. Föreställ dig en vanlig whiteboard, som du kan skriva och rita på, kombinerad med en touch skärm, en dator och en projektor. Då får du en interaktiv skrivtavla.

De interaktiva skrivtavlorna har funnits på vissa skolor, förskolor och företag i flera år, så det är inte en ny fluga som snart är omodern. Eftersom de är just interaktiva ger de möjligheter att förändra undervisningen helt. Tänk dig en geografilektion där eleverna själva kan zooma in och ut på kartan, samtidigt som du kan anteckna ovanpå bilden. Du kan sedan skicka alla anteckningar, ritningar och kartor direkt till elevernas mejl, så att de har allt samlat digitalt. Inga fler borttappade anteckningar!

Interaktiv skrivtavla i förskolan

En interaktiv skrivtavla går även bra att använda i förskolan. Den enda anpassningen du behöver göra är att placera tavlan längre ner, så att även de yngsta når den. Barnen kan använda tavlan som målarduk, utan att du behöver oroa dig över färg på väggar eller kläder. Du kan enkelt spara deras konstverk och skriva ut, eller spara det digitalt för att fortsätta en annan dag.

Det finns många pedagogiska program och spel på den interaktiva skrivtavlan. Här kan barnen öva bokstäver, träna sin motorik, pussla och mycket mer. En interaktiv skrivtavla är även ett mycket hjälpsamt verktyg när du arbetar med pedagogisk dokumentation.

Publicerat den
Kategoriserat som El