Om oss

Vår ambition med den här sidan är att skapa tydlig information om elektricitet och öka kunskapen om detta ämne. Vi kommer att ge tydliga råd och vi kommer att vända och vrida på elektricitet ur alla tänkbara perspektiv. Genom historiska tillbakablickar och med blicken mot framtiden – utan att låta fötterna lämna vår nutid – så ska vi ge dig som läsare allt du behöver veta om el.

Vi kommer även att visa upp vårt yrke. Som behöriga elektriker så vet vi att vårt jobb gör en enorm skillnad för vanliga människor – och för hela vårt samhälle. Men, vad är det vi gör egentligen? Vi vet tyvärr även att vårt yrke dras med en del frågetecken. Många ser oss som en onödig utgift.

Varför måste jag anlita en elektriker och betala för något som jag kan sköta själv? Att det varje år sker olyckor med dödlig utgång som en följd av exempelvis feldragen el eller felaktigt utförda installationer är ett bevis på att vårt yrke behövs. Det vi vill göra här är att visa, genom konkreta exempel, på vad du får för dina pengar. Du ska, kort sagt, känna att vi är en investering snarare än en utgift.

Det händer extremt mycket i vår värld. Vad händer när 5g implementeras i vår vardag? Hur ska vi klara elförsörjningen i framtiden? Hur kan man som privatperson möta de nya kraven och är exempelvis en elbil värd att investera i? Vi kommer att ta oss an alla dessa frågor och gå igenom dessa på ett sakligt och faktabaserat sätt. Vi hoppas att vi alltid kommer att ha svar på de frågor som finns om el. Välkommen!