Värmepumpar i Stockholm – klimatsmart uppvärmning

Värm upp ditt hus på ett miljövänligt sätt och utnyttja den energi som finns i uteluft eller i frånluft. Anlita ett företag som kan värmepumpar i Stockholm.

Du och familjen bor i ett hus som byggdes på 1970-talet och som värms upp med radiatorer och direktel. På den tiden var det ett modernt uppvärmningssystem och elen kostade nästa inget. Tiderna förändras och att använda högvärdig energi för att värma hus är minst sagt slöseri. Och inte blir det bättre av att frånluftens energi bara används för att värma kråkorna.

Dina kostnader för värme stiger månad för månad, men vad kan du göra åt det? Du har sett att någon granne har monterat ett aggregat på sin vägg. Visst har du hört talas om luftvärmepumpar, men hur fungerar de, frågar du dig.

Värmepumpar i Stockholm – värm luft med luft

En värmepump fungerar ungefär som ett kylskåp. Fast tvärtom. I båda fallen flyttas energi från ett rum till ett annat. I värmepumpen finns ett cirkulerande köldmedium i gasform. Genom att ändra tryckförhållandet i systemet kan detta medium antingen ta upp eller avge energi. Som värmekälla kan såväl frånluft som uteluft användas för att värma tilluft.

Du kontaktar ett företag som kan installera värmepumpar i Stockholm. De lämnar en offert med en ekonomisk kalkyl. Värmepumpen drivs med elektricitet, men utväxlingen är mycket bra. Om du köper 1 kWh, kan du som ett årsgenomsnitt få ut cirka 4 kWh i form av uppvärmningsenergi. Jämfört med ditt nuvarande system, sänker du den rörliga kostnaden för el med cirka 75 %.

Publicerat den
Kategoriserat som El