Fungerar det med solceller i Dalarna?

Det kan tyckas märkligt att sätta upp solceller om du bor i Dalarna. Men faktum är att det fungerar riktigt bra och gör att du kan spara en hel del pengar i takt med att elräkningen sjunker.

De var något som Erik blev varse när han började forska i möjligheterna. Precis som de flesta andra kände han att det kanske inte var de mest välinvesterade pengarna. Det skulle visa sig att han hade fel.

Nyfiken som han var kontaktade han ett företag för att få lite rådgivning kring solceller och veta mer om hur en sådan investering skulle se ut för hans del. En representant för företaget kom och tog en titt på hans hus, det är nämligen viktigt att taket har rätt lutning om solcellerna ska placeras där. Om så inte är fallet finns andra möjligheter att ta till. Det visade att Eriks tak var perfekt.

Använd solceller i Dalarna och spara pengar

Erik blev glatt överraskad när han fick veta att stora delar av familjens elförbrukning kunde täckas genom att sätta upp solceller, eftersom deras villa var relativt stor. Självklart var installationen en kostnad, men den skulle löna sig relativt snabbt. Förutom att det blir billigare att leva när solcellerna är betalda, så får huset ett betydligt högre värde. Något som inte är så tokigt om det blir aktuellt att sälja någon gång i framtiden. Dessutom blir hushållet mer klimatsmart. Att vara med och påverka världen i en positiv riktning genom att tänka miljövänligt är även det en ganska skön känsla!